6 redenen om de ramen van je (bedrijfs)auto te tinten

Het tinten van autoruiten met raamfolie is dé nieuwe trend. Het geeft een stoere uitstraling aan je (bedrijfs)auto. Bovendien kent de folie super veel functionaliteiten. Zo houdt het de temperatuur in de auto laag, wat heerlijk is tijdens zomerse dagen. Wat zijn alle andere voordelen van ramen tinten? En welke soorten folie zijn mogelijk? Dat lees je in deze blog!

Voordelen van het tinten van de ramen van jouw (bedrijfs)auto

Veel mensenvinden getinte autoramen een mooie toevoeging. Het geeft een unieke, stoere look en zet vaak de puntjes op de i. Toch kent de raamfolie ook veel praktische voordelen:

·Originaliteit: Het tinten van ramen behoort naast carwrapping, bestickering & dechroming tot de mogelijkheden om jouw auto te personaliseren en dus uniek te maken.

·Privacy. Met raamfolie kun je van buiten niet naar binnen kijken. Handig wanneer je privacy wilt voor je passagiers. Ook inbrekers kunnen door de folie niet zien wat voor spullen er in je auto liggen. Van binnen kun je wel naar buiten kijken.

·Koeling. Niets is zo onaangenaam als een bloedhete auto die de hele dag in de zon heeft gestaan. Raamfolie heeft een warmte werende werking! Het is dan ook het perfecte moment om nu vlak voor de zomer je autoramen te tinten. Dit is niet alleen voor jezelf prettig, ook voor je passagiers! De juiste warmte werende folie houdt warmte tot wel 80% tegen.

·Veiligheid. Raamfolie biedt extra veiligheid. Ramen zijn lastiger in te slaan doordat scherven door de folie bij elkaar blijven. Ook bij verkeersongevallen biedt dit extra veiligheid.

·Interieur bescherming. UV-straling zorgt ervoor dat bekleding en onderdelen verkleuren. Raamfolie kan dit tot 90% tegengaan. Zo behoud je de kwaliteit van jouw auto interieur!

·Beter zicht. Geen last meer van schittering van de zon & felle lampen van achterliggers: het kan met raamfolie!

Soorten raamfolies

Autoruiten kunnen getint worden in verschillende tinten. Deze tinten worden ook wel transparantiepercentages genoemd. Hoe hoger dit percentage, hoe lichter en transparanter de folie. Afhankelijk van jouw wensen is er altijd een meest geschikte folie voor jouw auto. Het onderstaande tabel geeft de kenmerken per tint weer.

soorten raamfolie ramen tinten transparantie percentages

Wetgeving rondom raamfolie aanbrengen op je (bedrijfs) auto

Het openbaar ministerie heeft vastgesteld dat de voorruit en de voorste zijruiten tot 55% geblindeerd mogen worden. De HP 65 folie is een veelgebruikte folie in Nederland. Dit omdat deze tint folie toegestaan is op de voorzijde van de ramen. De overige ruiten mag je zo donker maken als je zelf wilt, mits er een linker en rechter buitenspiegel aanwezig is.

voorbeelden percentages ramen tinten raamfolie auto

Vrijblijvend een offerte?

We kunnen zowel bolle als vlakke ramen tinten en maken gebruik van diverse soorten folies. Vaneen lichte tint tot veiligheidsfolie, net wat je nodig hebt. Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken, geheel vrijblijvend, een offerte op maat. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke resultaat. Vul het contactformulier in, of stuur een mail. We reageren snel. Altijd!

Onze tip: maak een combinatie van verschillende soorten folies! Een combinatie van transparante folie (HP 65) vóór, en een donkerdere folie (HP 22 of HP 4) achter geeft een mooie overloop. Zo creëer je een super stoere look!

raamfolie HP 65 transparantie ramen tinten maserati
De achterramen van deze Maserati zijn beplakt met HP 65 folie
customize car wrap ramen tinten dechromen
Een donkere raamfolie is stoer en geeft privacy
Bekijk al onze auto reclame- & design oplossingen

meld je aan voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
Oeps! Er is iets fout gegaan tijdens het versturen.
meer nieuws
Jouw bedrijfspand winterklaar met lichtreclame

Jouw bedrijfspand winterklaar met lichtreclame

Klaar voor de donkere dagen met lichtreclame - alles over verlichte gevelsigning!

4 x signing voor vastgoed projecten

4 x signing voor vastgoed projecten

5 soorten signing om mee te nemen in jouw vastgoedprojecten

Het hybride kantoor: transformeer jouw pand tot clubhuis!

Het hybride kantoor: transformeer jouw pand tot clubhuis!

Hybride kantoor? 5 interieur tips om van jouw bedrijf een clubhuis te maken!

we laten zien wat we doen, waar we dat doen en hoe we dat doen.

volg FDS signmakers op social media