Interieur signing ontwerp: signmaker maakt custom-made bedrijfsinterieur mogelijk

Interieur signing ontwerp: signmaker maakt custom-made bedrijfsinterieur mogelijk

Interieur Signing: sign ontwerpers maken een gepersonaliseerd bedrijfsinterieur mogelijk!

Steeds vaker kiezen bedrijven ervoor om meer sfeer en persoonlijkheid toe te voegen aan hun bedrijfsinterieur. Slimme zet, want dat draagt niet alleen bij aan een positieve bezoekersbeleving. Het draagt ook bij aan de productiviteit van medewerkers! Bij FDS Signmakers ben je aan het juiste adres wanneer je aan de slag wilt gaan met het uitdragen van jouw identiteit in je interieur. We ontwerpen custom-made interieuroplossingen welke naadloos aansluiten op jouw pand, huisstijl en wensen. Hoe we dat doen? Onze grafisch vormgever Miguel raakt er niet over uitgepraat..

Miguel Perez, grafisch ontwerper bij FDS, ademt creativiteit en is bij ons dé man voor zo'n creatief interieurontwerp. Hij ontwikkelde zijn gevoel voor design tijdens zijn studie Beeldende Kunst in zijn geboortestad Sevilla. Na daar jaren te hebben gewerkt bij een toonaangevend Wayfinding bureau bracht de liefde hem naar Nederland. Nu past hij zijn gevoel voor ontwerp toe in de signprojecten bij FDS. Projecten met een grote diversiteit aan doelgroepen, producten en doeleinden.

"In mijn verleden heb ik veelal samengewerkt met architecten. Vaak hebben zij ideeën, maar weten ze niet precies met welke producten en mogelijkheden je een bedrijfsinterieur kunt personaliseren." Iets wat voor ieder bedrijf tegenwoordig belangrijk is en steeds belangrijker wordt. Hier komt de signmaker om de hoek. "Je merkt dat een sign ontwerper veel kan toevoegen aan het uniek maken van een bedrijfsinterieur. Met verre van standaard producten als custom-made interieurprints, bewegwijzering, akoestische decoratie en opvallende sign specials is er super veel mogelijk. Ieder project is maatwerk en compleet anders. En dat vind ik super leuk."

"Custom-made interieurprints, bewegwijzering, akoestische decoratie en opvallende sign specials: het zijn signproducten om je interieur mee te personaliseren"

Hoe begint een interieur signing project?

Een project start vaak met de wens om het bedrijfspand sfeervoller te maken. Ook zijn het uitdragen van identiteit en de wens om het pand visueel aantrekkelijk voor klanten te maken redenen om aan de slag te gaan met het bedrijfsinterieur. Om tot een op maat gemaakt ontwerp te komen gaat Miguel samen met de één van de FDS adviseurs op onderzoek uit. "Vaak begint dat met een bezoek aan de locatie. We gaan kijken hoe het pand in elkaar steekt en bespreken de wensen en ideeën. Op welke plekken is er ruimte voor een eyecatcher? Hoe zijn de wanden en ruimtes gebouwd? Van welke materialen? Maar ook: hoe is de inval van het licht en hoe is de akoestiek?" Het is essentiële informatie om mee te nemen naar de tekentafel.

Zo kunnen allerlei factoren bepalen welke soort wanddecoratie het meest geschikt is. Van het type wand en de akoestiek tot de wens om aan te passen. "Voor een winkel met veel onafgewerkte muren en een wisselende collectie aan meubels kozen we veel voor decoframes. De peesdoeken zorgen direct voor een strakke afwerking en zijn eenvoudig te verwisselen."

Hoe komt een interieur signing ontwerp tot stand?

Nadat de ruimtes en de mogelijke signing-dragers bekend zijn wordt het tijd om het daadwerkelijke ontwerp samen te stellen. De look & feel bepaler hierbij is de identiteit van het bedrijf. "Niet alleen het logo en huisstijlkleuren spelen een rol in het design. Ik kijk graag naar het verhaal achter het bedrijf en de mensen die er werken. Persoonlijke eigenschappen als bedrijfsgeschiedenis, kernwaarden en corebusiness bijvoorbeeld. Stuk voor stuk elementen om mee te spelen in het ontwerp. Bijvoorbeeld een kernwaarde op het gebied van duurzaamheid. Dit gaat pas echt leven wanneer je dit terug laat komen in het interieur!" En dat spelen, dat kan Miguel maar al te goed. Historische beelden komen als muurschildering terug op de muur, of een beeldmerk wordt omgetoverd tot een decoratief patroon. Een feestje om als trotse bedrijfseigenaar binnen jouw interieur terug te zien.

"Kernwaarden als duurzaamheid gaan pas echt leven wanneer je deze terug laten komen in het interieur"

Wat zijn mogelijke signing dragers binnen een bedrijfsinterieur?

Op de vraag wat Miguel zoal meeneemt in een interieurontwerp reageert hij glimlachend: "Alles waarmee je je kunt zorgen voor meer visuele beleving, een fijne akoestiek en het vinden van je weg binnen een pand." En dat is nogal wat. Veel gekozen elementen in een signontwerp zijn wand- en glasdecoratie. Verschillende printtechnieken en materialen zorgen voor unieke custom-made oplossingen. "Vaak laat ik een wandvisual doorlopen op glazen elementen binnen het interieur. Dit zorgt voor extra samenhang en rust." Daarnaast word bewegwijzering moeiteloos in dezelfde passende stijl meegenomen in het signontwerp. "Van ruimteaanduidingen meegeprint op de deuren tot speelse bestickering op de trap.. Het werkt allemaal mee in het creëren van een optimale werkomgeving."

Signspecials maken het project af

Maar er is meer. Vooral de out-of-de-box belevingen kun je met signing maken. "Soms wrappen wij complete ruimtes als liften met geprinte folies. Dat zorgt voor een unieke beleving welke klanten niet snel vergeten.. Of plaatsen we een verlicht logo in de entree ruimte op de muur." Ook vergeten we door akoestische objecten als wand- en plafondtegels niet dat het oor ook wat wil. "Ook de akoestiek speelt een belangrijke rol voor het creeeren van een prettige werkomgeving. Stuk voor stuk leuke elementen welke ik laat terug komen in het ontwerp."

Akoestische plafondtegels brengen warmte aan in ieder interieur

Wanneer is een interieur signing ontwerp geslaagd?

"Ik denk dat een ontwerp geslaagd is wanneer alles bij elkaar samen komt tot één unieke look & feel. En natuurlijk wanneer je met de uitstraling van je interieur een glimlach tovert op het gezicht van bezoekers." Ook moet de balans tussen opvallen en rust er volgens Miguel altijd zijn: "Je kan gerust kiezen voor een opvallend statement object, maar zorg dan wél voor eenheid en rust daaromheen. Dan is het gewenste effect vaak des te groter." Zoals de mooie mix aan signing voor een cafetaria in Kijkduin. Natuurlijke elementen zorgen voor rust en geven daarbij een chique touch. Dit geeft een kwalitatieve associatie naar de producten.

Interieur Signing ontwerp door FDS

Ieder bedrijf kan zijn onderscheidend vermogen op een unieke manier uitdragen naar de buitenwereld en haar medewerkers. Soms heeft een simpel idee een enorme impact. Creatieve oplossingen te over om ervoor te zorgen dat de inrichting van een bedrijfspand toeziet op een grote mate van gastvrijheid en beleving. Met meer dan 20 jaar ervaring heeft FDS Signmakers alles in huis voor het juiste advies en meer voor jouw bedrijfsinterieur. We ontwerpen, produceren én beschikken over een eigen montageteam. Wel zo fijn, één leverancier die alles in huis heeft. Met als standaard 100% service en kwaliteit, altijd gegarandeerd. Benieuwd naar de optimale setting voor jouw bedrijf? Schroom niet en stel je vragen. We helpen en bovenal verrassen je graag!

Download het lookbook interieursigning ontwerp

Meer blogs

Reviews van onze klanten

Onze onafhankelijke reviews worden verzameld via:

Neem #contact met ons op. Vinden we leuk!

Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken, geheel vrijblijvend, een offerte op maat met een ontwerp op schaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke eindresultaat. Neem contact met ons op via email of vul het onderstaande formulier in. Zo af en toe op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze NWSbrief. Geen zorgen, wij houden ook niet van spam :)

Bedankt voor je bericht, we nemen z.s.m. contact met je op.

Oeps, er is iets fout gegaan met het versturen van het formulier.

Neem #contact met ons op!

Meer informatie of direct een prijs nodig? Bel of mail Selina!

Selina Vis
Verkoop binnendienst

Bel me direct op dit nummer

Selina Free D Sign