Interview: De vakmensen van FDS Signmakers

Interview: De vakmensen van FDS Signmakers

Het team van FDS Signmakers? Jarenlange ervaring wordt gekoppeld aan een frisse blik. Zo blijven wij scherp en altijd in beweging!

"Jarenlange ervaring wordt gekoppeld aan een frisse blik"
- Raymond Zutt

De jeugd is de toekomst. Een filosofie welke FDS Signmakers tot de dag van vandaag ver brengt. Persoonlijke ontwikkeling en de juiste begeleiding door ervaren vakmensen is de spreekwoordelijke voeding welke de bloem doet groeien. Raymond Zutt, allround signexpert en eigenaar van FDS, gelooft dat een samenstelling tussen juniors en seniors zorgt voor uitdaging en ontwikkeling. "Iedereen uit het team van FDS is leergierig en wordt graag uitgedaagd. Ook door onze klanten; de projecten die onmogelijk lijken zijn vaak wél mogelijk."

Hoe komt FDS aan haar medewerkers?

"Een groot deel van onze montage en productiemedewerkers komt binnen bij ons tijdens zijn stageperiode. Hierin worden zij gekoppeld aan een ervaren teamlid en leren ze het vak vanuit de praktijk. Zo wordt jarenlange ervaring gekoppeld aan een frisse blik. Vaak blijven deze stagiairs dan plakken en ontwikkelen zij zich tot ervaren professionals. Zo leveren wij ook weer een bijdrage aan het onderwijs, en houden wij onze kennis up-to-date. Een ander deel van onze medewerkers komt via-via bij ons terecht, wat denk ik komt door de cultuur die hier heerst."

Wat is de FDS cultuur?

De afgelopen jaren is het team van FDS flink gegroeid: "We zijn niet meer dat kleine bedrijf uit het dorp. Desondanks hebben wij een persoonlijke, laagdrempelige benadering nog steeds hoog in het vaandel staan. Zowel naar elkaar als naar onze klanten." Hierbij heeft FDS ondernemerschap en maatwerk centraal staan in de cultuur: "Met veel plezier zetten wij ons elke dag in om bedrijven te laten opvallen. Wij geloven erin dat ieder bedrijf zijn onderscheidend vermogen op een unieke manier kan uitdragen naar de buitenwereld en haar medewerkers. Het woord ‘nee’, dat kennen we niet. Lijkt een project onmogelijk? Eerst zien, dan geloven. De quote ‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’, past beter bij ons."

De quote ‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’, past beter bij ons.

Wat voor uitdagingen krijgen jullie zoal?

"Vaak zijn dit uitdagingen waar de klant nog geen oplossing voor heeft gevonden. Zo wilde een klant van ons opvallen op de Horecava beurs met donuts. De aanvraag werd vergezeld met de eerste globale ideeën. Verder was het aan ons deze uit te werken. We maakten de technische tekening in Autocad, gevolgd door het definitieve ontwerp. We maakten het aluminium frame. We printten, freesden en plakten de kleurrijke uitingen. Tot slot kwam dit alles samen tot een prachtige promotiekar. Dat is super gaaf. Maar ook zonder aanvraag verzinnen we een hoop. Zo kwam in de voorfase van Corona het idee tot stand om desinfectiedisplays te ontwerpen, produceren en personaliseren. We zetten de schouders eronder, gingen aan de slag, inclusief ochtend- en avondshifts. Met bijna 1000 verkochte exemplaren bleek dit zeker een goede zet. Daar ben ik echt trots op."

Welke doelen heeft het team de aankomende jaren?

"Groei staat centraal. Groeien in service en kwaliteit, groeien in nieuwe markten maar ook groeien in persoonlijke ontwikkeling. Om deze ontwikkeling door te zetten maken wij actief ruimte vrij in de planning. Iedere afdeling heeft zijn eigen doelen. Zo is onze productieafdeling altijd op zoek naar hoe het uiterste van ons machinepark kan worden gevraagd. Ze volgen cursussen, zoals bijvoorbeeld de Zünd Academy, maar kijken ook naar de toekomst. Zo onderzoeken ze nu de toegevoegde waarde van 3D-printen in de signbranche. De junioren die zich nu ontwikkelen zijn later de seniors die de volgende generatie opleiden. Remco, onze ervaren technisch monteur, begon ook ooit zo bij FDS. Hij leerde het vak van zijn senior collega. Nu geeft hij zijn kennis en vaardigheden mee aan Bart. Dit willen wij graag op deze wijze doorzetten."

FDS Signmakers? Maatwerk als standaard!

FDS is snel, scherp, alert en op de hoogte van ons vak en onze omgeving. Dat is echter niet waar wij het onderscheid mee maken. Er zijn tenslotte meer bedrijven in Nederland die dit kunnen… We voeren niet simpelweg een opdracht uit maar maken van elke opdracht maatwerk. Punt. We zijn Noord-Hollanders en benaderen onze klanten en hun projecten dan ook op een nuchtere, maar vooral persoonlijke benadering. En die gedrevenheid werkt aanstekelijk op onze klanten en de producten die wij voor hun mogen maken. Benieuwd naar onze visie op jouw uitdaging? Laten we eens sparren, vinden we leuk!  ;-)

Ons team? Veel ervaring, alles in eigen huis.

Bekijk het team

Meer blogs

Reviews van onze klanten

Onze onafhankelijke reviews worden verzameld via:

Neem #contact met ons op. Vinden we leuk!

Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken, geheel vrijblijvend, een offerte op maat met een ontwerp op schaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke eindresultaat. Neem contact met ons op via email of vul het onderstaande formulier in. Zo af en toe op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze NWSbrief. Geen zorgen, wij houden ook niet van spam :)

Bedankt voor je bericht, we nemen z.s.m. contact met je op.

Oeps, er is iets fout gegaan met het versturen van het formulier.

Neem #contact met ons op!

Meer informatie of direct een prijs nodig? Bel of mail Selina!

Selina Vis
Verkoop binnendienst

Bel me direct op dit nummer

Selina Free D Sign