Stage lopen bij FDS Signmakers, hoe is dat?

Stage lopen bij FDS Signmakers, hoe is dat?

Hoe is het om stage te lopen bij Free-D-Sign? Allround Signmaker Stagiaire Ivana legt het uit!

Bij FDS hechten wij waarde aan kwaliteit, milieu én maatschappij. Wij vinden het belangrijk dat studenten een kans krijgen om het vak te leren en een kijkje in de keuken kunnen nemen. Daarom leiden wij al jarenlang leerlingen op om ervaring op te doen in de praktijk. Vaak lopen deze stages uit op een baan en dus een lidmaatschap op de FDS familie. Eén van onze leerlingen is Ivana, eerstejaars signmaker student. Wat maakt een stage bij ons leuk en leerzaam? Wij vroegen het Ivana!

Welke opleiding volg je?

“Ik volg de opleiding Allround Signmaker, op het Horizon College in Heerhugowaard. Momenteel zit ik in mijn eerste jaar. Ik was op zoek naar een creatieve opleiding en had de open dag bezocht. Toen kwam ik deze opleiding tegen en dat leek mij gelijk super leuk.”

Hoe ben je bij Free-D-Sign terecht gekomen?

“Mijn vader werkt bij Gomes, een relatie van FDS. Zo af en toe komt hij hier over de vloer en hij vindt het een leuk bedrijf. Hierdoor kon hij mij tippen toen ik nog op zoek was naar een stage. Ik heb gelijk gemaild en mocht daarna langskomen. Na een leuk gesprek met Raymond was mijn stage snel geregeld.”

Hoe lang loop je stage bij Free-D-Sign?

“Best wel lang, een jaar! Maar dat gaat eigenlijk heel snel. Ik ben hier momenteel 2 dagen in de week. Na de zomervakantie wordt dit 3 dagen. De andere dagen krijg ik les, wat nu door Corona natuurlijk online gaat.”

Wat vind je het leukste aan je stage bij Free-D-Sign?

“Het leukste is het jonge en gezellige team. Ik leer het meeste van de meiden in productie, omdat ik daar natuurlijk mee samenwerk. Qua werkzaamheden vind ik plakken het leukst, of werken met de Zünd.”

De Zünd G3 3XL, de allergrootste digitale freesmachine die er bestaat, toch?

“Klopt. Met deze machine kun je frezen en plotten. Mijn eerste dag heb ik dit gelijk geleerd. Het leek een grote uitdaging, zo’n grote machine besturen. Nu werk ik dagelijks met deze machine.”

Stage Signmaker Free-D-Sign

Wat zou je nog willen doen of leren bij Free-D-Sign?

“Momenteel werk ik veel in de hal bij productie. Ik zou nog meer onderdelen van het vak willen ontdekken en leren. Zoals meegaan met de monteurs tijdens plakken en afwerken op locatie. Of DTP-werk in de studio, dat zou ik ook nog willen leren in de toekomst.”

Waar heb je het meeste van geleerd?

“Eigenlijk het hele vak in de praktijk. En o ja.. dat het super belangrijk is om bestickering precies schoon te snijden! Eerst wilde ik dit snel doen en kwam je al gauw door vormen en letters heen. Nu weet ik hoe je dat kunt voorkomen: geduld en precisie.”

Wat lijkt jou zo leuk aan een baan als Signmaker?

“De creativiteit, en dat je met je handen bezig bent. Ieder project en iedere dag is anders. Dat vind ik leuk.”  

Wat zijn je verdere plannen voor de toekomst?

“Na mijn opleiding wil nog meer ervaring op doen en het vak leren in de praktijk. Het ontwerpen van borden, bestickeringen en andere reclamevormen achter de computer lijkt mij leuk. Ook montage op locatie wil ik meer doen om zo een echte allrounder te worden. Uiteindelijk hoop ik met deze ervaring een eigen bedrijf te kunnen starten. Maar dat is nog lang niet zo ver, eerst maar eens een diploma!”

Een echte doorzetter

Onze signmaker Rosalie is de begeleidster van Ivana. Over de voortgang van Ivana is Rosalie erg te spreken: “Ivana is een echte doorzetter. De afgelopen weken waren door de coronacrisis erg hectisch. Ivana heeft ons hier in de productie enorm geholpen. Ze heeft de wil om hier zo veel mogelijk te zijn; dus elk uurtje dat ze ons extra kan helpen is ze hier. En wat ik nooit zal vergeten: de eerste dag stond ze zelf de grootste machine te bedienen! Wij zijn super blij met - en trots op - Ivana!”

Stage Signmaker Free-D-Sign

Bekijk ons team

Meer blogs

Reviews van onze klanten

Onze onafhankelijke reviews worden verzameld via:

Neem #contact met ons op. Vinden we leuk!

Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken, geheel vrijblijvend, een offerte op maat met een ontwerp op schaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke eindresultaat. Neem contact met ons op via email of vul het onderstaande formulier in. Zo af en toe op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze NWSbrief. Geen zorgen, wij houden ook niet van spam :)

Bedankt voor je bericht, we nemen z.s.m. contact met je op.

Oeps, er is iets fout gegaan met het versturen van het formulier.

Neem #contact met ons op!

Meer informatie of direct een prijs nodig? Bel of mail Selina!

Selina Vis
Verkoop binnendienst

Bel me direct op dit nummer

Selina Free D Sign