Zonnetje door de ramen? Maak kennis met zonwerende raamfolie!

Na een lange periode van regen en somber weer is het eindelijk lente. Grote kans dat ook bij jouw bedrijf geregeld het zonnetje naar binnen schijnt. Heerlijk, maar soms ook vervelend. Zo kan de zon kan de temperatuur binnen je pand aardig laten stijgen, interieur laten verkleuren of houdbaarheid van producten verminderen. Met zonwerende raamfolie kun je al deze problemen in één keer oplossen!

Een beter binnenklimaat door raamfolie

De straling van de zon bestaat uit warmte, UV-straling en licht. De warmte van de zon kan het binnenklimaat van jouw bedrijf flink beïnvloeden. Dit omdat een ramen gemakkelijk de warmte kunnen doorlaten. Zonwerende folie verlaagd de nadelige effecten van warmtestraling, lichtinval, en UV-straling. Zo reguleert de folie de temperatuur. In de zomer blijft jouw bedrijfspand koel. In de winter is het effect andersom; door het folie ontsnapt er minder warmte door de ramen. De isolatiewaarde wordt tot wel 41% verbetert. Je bespaart op energiegebruik en dat is naast goed voor het milieu ook goed voor je portemonnee!

Anti-verkleuring door UV-werende werking

Ook bevordert zonwerende raamfolie het behoud van de kwaliteit van alles wat er in jouw bedrijfspand aanwezig is. Dit omdat 98-99%van de ultraviolette straling  wordt tegengehouden. De UV werende werking zorgt ervoor dat verf, hout en textiel niet verkleurt en dat textielvezels niet bros of breekbaar worden. Maar ook etenswaren blijven langer houdbaar, wat super handig is voor winkels die voedingsproducten verkopen.

Kortom, raamfolie kent vele voordelen!

· Het verlaagt de temperatuur tot wel 8°C;

· De isolerende eigenschappen zorgen voor energiebesparing;

· Kleur van meubilair blijft in tact door UV filters;

· Het zorgt voor minder reflecties en schittering op TV- of computerschermen.

werking zonwerende folie warmtewering UV-wering

Verschillende soorten raamfolie

Zonwerende raamfolie is in meerdere soorten en tinten te verkrijgen. Hoeveel warmte en licht wordt tegengehouden is afhankelijk van het soort tintfolie. Iedere soort kent specifieke eigenschappen:

· Transparant: maakt jouw raampartij minder spiegelend en is bovendien UV werend en energiebesparend;

· Getint: in een licht, middel en donker getinte variant. Ook in verschillende kleuren te verkrijgen. Getinte folie behoud meer doorkijk dan spiegelende folie.

· Spiegelend: in licht-reflecterend (Spiegel 50), middel-reflecterend(Spiegel 70) en donker-reflecterend (Spiegel 80). Spiegelende folie geeft minder doorkijk en heeft ’s nachts een omgekeerde werking.

Spiegelende raamfolie

Iedere folie kent specifieke eigenschappen. Neem bijvoorbeeld deze spiegelende folie Optivision Reflective 5, een veel gebruikte zonwerende folie voor kantoorruimtes. De folie zorgt voor een UV reductie van 99% en een schittering reductie van 91%. Door de folie blijft het koel en heb je geen last van schittering op beeldschermen.

spiegelend mirror raamfolie zonwerend warmtewerend
Een volledig spiegelende raampartij door Optivision Reflective 5 folie

Welk type raamfolie is voor mijn bedrijf het meest geschikt?

Afhankelijk van jouw wensen ontstaat er vaak een winnende optie. Wil je minder inkijk door je ramen, biedt een spiegelende folie uitkomst. Kraak helder uitzicht zowel vanuit binnen als buiten? Kies dan voor transparant folie! Ook jouw type ramen zijn bepalend in de keuze. Zo zijn niet alle typen raamfolie te plakken op HR++ (isolerend) glas, en dienen sommige folies geplaatst te worden aan de buitenkant in plaats van de binnenkant. Wij adviseren je graag welke zonwerende folie het beste bij jouw ramen past. Wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul dan het contactformulier. We reageren snel, altijd!

zonwerende folie kantoor ramen beplakken warmtewerend
Zonwerende raamfolie; privacy creërend en effectief!

Meer privacy door raamfolie? Bekijk onze pagina over privacyfolie!

Vraag een offerte aan

meld je aan voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
Oeps! Er is iets fout gegaan tijdens het versturen.
meer nieuws
Interieur signing ontwerp: signmaker maakt custom-made bedrijfsinterieur mogelijk

Interieur signing ontwerp: signmaker maakt custom-made bedrijfsinterieur mogelijk

Interieur Signing: sign ontwerpers maken een gepersonaliseerd bedrijfsinterieur mogelijk!

7 tips voor een opvallende beursstand of beurswand

7 tips voor een opvallende beursstand of beurswand

Jouw bedrijfspand winterklaar met lichtreclame

Jouw bedrijfspand winterklaar met lichtreclame

Klaar voor de donkere dagen met lichtreclame - alles over verlichte gevelsigning!

we laten zien wat we doen, waar we dat doen en hoe we dat doen.

volg FDS signmakers op social media