Plannen voor een beurs? Dan hebben wij een paar tips.

Tijdens een beurs ben je één van de vele exposanten die de aandacht van het publiek wil trekken. Tussen al die anderen moet je opvallen, tenminste als je wilt dat je beursdeelname zinvol is en geen verspilling van je kostbare tijd en budget.

De keuze voor je beursstand is bepalend. Bepalend voor je uitstraling en daarmee bepalend voor het succes op de beurs. Behoefte aan een paar tips? Hier komen ze :1. PAS OP DE PLAATSDe basis voor een succesvolle beursdeelname is een stand die opvalt. Logisch. En die opvallende stand begint met het beantwoorden van een paar vragen. Wat is je doel? Wat wil je bereiken? Welke resultaten tellen? Wat zijn de afmetingen waaraan de stand moet voldoen? Moet de stand vaker ingezet kunnen worden?

De antwoorden worden gebruikt als uitgangspunt voor het ontwerp. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Je kunt de hoogte in gaan, opvallen door kleur gebruik, het inzetten van een video-wall en ga zo maar door. Echter wel passend bij het bedrijf. Het moet kloppen, daarom zijn de antwoorden van belang. Denk daar dus goed over na bij het briefen van de vormgever.

2. SCHIJN EEN LICHTJEGoede verlichting werkt en versterkt. Zorg daarom voor een goed verlichte stand met de juiste balans. Accentueer de belangrijkste elementen en zet ze in het spotlicht, maar overdrijf niet. Schakel hierover advies in bij de specialist.

3. GEEF AANDACHT (en een bitterbal)Welke doelgroep je ook kennis wil laten maken met je bedrijf en product en dus wie je ook naar je stand wilt halen, iedereen is dol op een beetje aandacht. En dat kun je op vele manieren geven. Zorg er echter wel voor dat je stand er op is ingericht. Dat wil een ontwerper nog wel eens over het hoofd zien.

Geef je aandacht door het uitdelen van een cadeautje in de vorm van een drankje en een bitterbal, zorg dan dat de stand zo is ontworpen en ingericht dat je beschikking hebt over een bar in je stand. Geef je een demonstratie? Zorg dan voor een ruime opzet. Geef je een gadget weg? Zorg dan voor voldoende opslag ruimte.

4. WEES KRITISCHEen beurs biedt veel kansen om in contact te komen met nieuwe klanten, partners en leveranciers. Het biedt kans tot groei en ontwikkeling van je bedrijf. Voor een beursdeelname is echter ook een flink budget en de nodige tijd noodzakelijk. Tenminste, wil je er een succes van maken en je doelen halen.  

Wees daarom kritisch. Bedenk goed op welke beurs je wilt staan en hoe je beursstand er uit moet zien. Het is je visitekaartje, neem dus de tijd en neem niet zomaar genoegen.

RESUMEAlles bij elkaar begint het wel of niet slagen van een beursdeelname bij het ontwerp van de stand. Wat is je doel? Wat wil je bereiken? Welke resultaten tellen? Wat zijn de afmetingen waaraan de stand moet voldoen? Moet de stand vaker ingezet kunnen worden? De antwoorden zijn de basis van je succes.

En de basis voor onze samenwerking.

Want met die antwoorden kunnen wij voor je aan de slag. We helpen je eerst met een ontwerp, produceren vervolgens de stand, bouwen een proefopstelling in onze werkplaats die we je uiteraard laten zien voordat onze monteurs de stand op- en afbouwen op de beurslocatie.

En, kunnen we misschien iets voor je betekenen? Een goed gesprek is altijd gratis. Je krijgt zelfs een kop koffie van ons '-)

Download de brochure
we laten zien wat we doen, waar we dat doen en hoe we dat doen.

volg FDS signmakers op social media

meld je aan voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
Oeps! Er is iets fout gegaan tijdens het versturen.