Close

Meer weten?

Stel een vraag of bel 0226-39 10 18

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Interieur

Wanddecoratie en systeemplafonds met zorg

Interieurproject Kennemerhart

Onlangs hebben de signmakers van Free-D-Sign een groot interieurproject mogen uitvoeren voor ouderen zorg- en dienstverlener Kennemerhart in regio Haarlem. Kennemerhart biedt vanuit tien woonzorgcentra en verpleeghuizen, diverse behandelcentra en meerdere dag- en ontmoetingscentra diensten op het gebied van wonen, (thuis)zorg en welzijn aan mensen die ouder worden of ouder zijn. Samen zetten zij zich iedere dag in om goede en liefdevolle zorg te leveren. Wij spraken met Resi van der Voort, directiesecretaresse in de vestiging Overspaarne.

Het optimale welzijn van de bewoners, dat is waar het bij Kennemerhart om gaat. Inspirerend interieur brengt gesprekken op gang en haalt herinneringen op. Beiden erg belangrijk voor de bewoners van Overspaarne die Alzheimer of dementie hebben. Onze signmakers hebben in Overspaarne het interieur van het loopcircuit voor de bewoners aangepast. Met inspirerende wanddecoratie zijn zitplaatsen gecreëerd in verschillende sfeerruimtes: de bioscoop, de strandhoek, het stadsaanzicht en de bushalte. Naast wanddecoratie is op meerdere plaatsen het plafond aangepakt. Onze signmakers hebben de standaard systeemplafonds vervangen door verlichte kunststof varianten met een openluchtprint.

Systeemplafond verlicht foto wanddecoratie zorg
Verlichte systeemplafonds met openluchtprint maken het plaatje compleet!
Inspirerend interieur brengt gesprekken op gang en haalt herinneringen op.

De strandhoek is één van Resi’s favorieten: “Mensen zitten heel graag in de strandhoek. Een bewoner zei laatst: “Vroeger ging ik zo graag naar het strand en liep ik altijd de zee in. Ik zou dat nu zó graag willen!” Bewoners gaan door de strandhoek het gesprek met elkaar aan.” aldus Resi. Zo krijgt een interieur opeens een sociale functie.

raamdecoratie raamfolie foto print

Oude herinneringen

Ook de wanddecoratie van het stadsgezicht geplaatst naast de kapper wordt door de bewoners positief ontvangen. “Het hielp een bewoonster oude herinneringen terug te halen waar zij ooit gewoond had in Haarlem. De interieuroplossingen brengen naast gesprekken ook herinneringen naar boven, en dat is de bedoeling.”

fotobehang zorginstellingen foto stadsaanzicht

Echt even uit

Ook is er een zithoek gecreëerd waar bewoners samen kunnen komen voor amusement: de bioscoop. Binnenkort worden hier echte bioscoopstoelen geplaatst. “Straks met de bioscoophoek hopen wij oudere films te kunnen tonen aan de bewoners. Maar ook sportwedstrijden kunnen hier worden vertoond.” De look van een bioscoop geeft bewoners een waar gevoel van een avond of middag uit.

fotobehang wandvullend theater

De bushalte

Een simpel ritje met de bus kan veel gevoel met zich meebrengen. Het brengt bewoners terug naar de tijd dat zij jong waren en de bus pakte naar school. Maar ook fijne uitjes met familie of misschien hun werk. De sfeerhoek met bushalte look geeft de bewoners weer echt even het gevoel dat ze de bus instappen. “Om de hoek compleet te maken worden er binnenkort ook nog echte bus stoelen geplaatst en een tv-scherm, echt heel erg gaaf.”

interieur zorginstellingen bus hoek
Naast wanddecoratie is in deze sfeerruimte ook passend raamfolie aangebracht.

Waarom hebben jullie gekozen voor Free-D-Sign?

De reden van Kennemerhart om het interieur van haar zorginstelling aan te passen is te danken aan een inspirerend Cliëntenraadslid die De Houttuinen had bezocht. “Vervolgens zijn we met een aantal collega’s in De Houttuinen gaan kijken en daar werden wij met zijn allen heel enthousiast van. Toen ben ik in contact gekomen met Free-D-Sign, omdat bleek dat zij dit project hadden uitgevoerd.”

Zou je Free-D-Sign aanbevelen aan andere zorginstellingen?

“Ik zou Free-D-Sign zeker aanbevelen aan andere zorginstellingen. Ze denken graag met je mee en hebben vaak een beter beeld van hoe iets er uitkomt te zien. Wij hebben de know-how in huis over wat wij willen voor onze bewoners en dat vormde een goede match. En daarbij heeft Free-D-Sign al enorm veel ervaring in de zorg, Dat vonden wij erg prettig. Het is fijn als je niet zo veel hoeft uit te leggen en dat werkzaamheden worden verricht met respect en begrip naar onze bewoners.”

FDS team projectontwikkeling ontwerp dtp productie montage
Van design in de studio tot montage: wij kunnen het allemaal en adviseren je graag!

Interieur

Bekijk onze laatste projecten

Neem #contact met ons op. Vinden we leuk!

Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken, geheel vrijblijvend, een offerte op maat met een ontwerp op schaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke eindresultaat. Neem contact met ons op via email of vul het onderstaande formulier in.

Zo af en toe op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze NWSbrief. Geen zorgen, wij houden ook niet van spam :)

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

we laten zien wat we doen, waar we dat doen en hoe we dat doen.

volg FDS signmakers op social media