De ramen tinten van je auto? FDS Signmakers!

Dé finishing touch voor jouw carwrap..

Van buiten niet naar binnen, maar van binnen wel naar buiten kijken. Dat is wat het tinten ofwel blinderen van ramen doet bij (bedrijfs)auto's. Bovendien is het een stoere toevoeging om van jouw auto een uniek exemplaar te maken.

We kunnen zowel bolle als vlakke ramen tinten en maken gebruik van diverse soorten folies. Van een lichte tint tot veiligheidsfolie, net wat je nodig hebt. Vertel ons waar je behoefte aan hebt, en wij regelen het voor je.


Voor (bedrijfs)auto's, etalages of het kantoorinterieur. Alle ramen kunnen we tinten.

Voordelen van ramen blinderen of tinten

Veel mensen vinden getinte autoramen een mooie toevoeging. Het geeft een unieke, stoere look en zet vaak de puntjes op de i. Toch kent de raamfolie ook veel praktische voordelen.

  • Originaliteit: Het tinten van ramen behoort naast carwrapping, bestickering & dechroming tot de mogelijkheden om jouw auto te personaliseren en dus uniek te maken.
  • Privacy. Met raamfolie kun je van buiten niet naar binnen kijken. Handig wanneer je privacy wilt voor je passagiers. Ook inbrekers kunnen door de folie niet zien wat voor spullen er in je auto liggen. Van binnen kun je wel naar buiten kijken.
  • Koeling. Niets is zo onaangenaam als een bloedhete auto die de hele dag in de zon heeft gestaan. Raamfolie heeft een warmte werende werking! Het is dan ook het perfecte moment om nu vlak voor de zomer je autoramen te tinten. Dit is niet alleen voor jezelf prettig, ook voor je passagiers! De juiste warmte werende folie houdt warmte tot wel 80% tegen.
  • Veiligheid. Raamfolie biedt extra veiligheid. Ramen zijn lastiger in te slaan doordat scherven door de folie bij elkaar blijven. Ook bij verkeersongevallen biedt dit extra veiligheid doordat de schermen bij elkaar blijven.
  • Interieur bescherming. UV-straling zorgt ervoor dat bekleding en onderdelen verkleuren. Raamfolie kan dit tot 90% tegengaan. Zo behoud je de kwaliteit van jouw auto interieur!
  • Beter zicht. Geen last meer van schittering van de zon & felle lampen van achterliggers: het kan met raamfolie!

Soorten tintfolies voor autoruiten

Autoruiten kunnen getint worden in verschillende tinten. Deze tinten worden ook wel transparantiepercentages genoemd. Hoe hoger dit percentage, hoe lichter en transparanter de folie. Afhankelijk van jouw wensen is er altijd een meest geschikte folie voor jouw auto.

Hp 4: Vaak gebruikt bij bedrijfsauto's op de achterzijde.

Lichtdoorlaatbaarheid: 3,9 %

Schitteringsreductie: 95,9 %

Warmte vermindering: 53%

HP 15: Donkere tintfolie met zwarte uitstraling.

Lichtdoorlaatbaarheid: 14,6 %

Schitteringsreductie: 83,7 %

Warmte vermindering: 50,4 %

HP 22:Veelgebruikte tintfolie met antraciet tint.

Lichtdoorlaatbaarheid: 22,5 %

Schitteringsreductie: 74,6 %

Warmte vermindering: 48,7 %

HP 32: Veelgebruikte tint vanaf de B-stijl.

Lichtdoorlaatbaarheid: 33,2 %

Schitteringsreductie: 63 %

Warmte vermindering: 43,5 %

HP 65: Lichte tint toegestaan op voorportieren in Nederland.

Lichtdoorlaatbaarheid: 66 %

Schitteringsreductie: 26 %

Warmte vermindering: 22 %

Wetgeving rondom ramen tinten en aanbrengen van raamfolie op je (bedrijfs) auto

Het openbaar ministerie heeft vastgesteld dat de voorruit en de voorste zijruiten tot 55% geblindeerd mogen worden. De HP 65 folie is een veelgebruikte folie in Nederland. Dit omdat deze tint folie toegestaan is op de voorzijde van de ramen. De overige ruiten mag je zo donker maken als je zelf wilt, mits er een linker en rechter buitenspiegel aanwezig is.

Vrijblijvend een ontwerp én een offerte? 

Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken, geheel vrijblijvend, een offerte op maat met een ontwerp op schaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke resultaat. Vul het contactformulier in, of stuur een mail. We reageren snel. Altijd!

Donnie Free D Sign

Meer informatie of direct een prijs nodig? Neem #contact met ons op!

Bel direct op dit nummer of mail naar:

meld je aan voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
Oeps! Er is iets fout gegaan tijdens het versturen.
waar we #trots op zijn

Onze laatste projecten

Neem #contact met ons op. Vinden we leuk!

Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken, geheel vrijblijvend, een offerte op maat met een ontwerp op schaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke eindresultaat. Neem contact met ons op via email of vul het onderstaande formulier in.

Zo af en toe op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze NWSbrief. Geen zorgen, wij houden ook niet van spam :)

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

we laten zien wat we doen, waar we dat doen en hoe we dat doen.

volg FDS signmakers op social media