bmw x5 met metallic wrap voertuig wrappen

Het interieur van zorginstellingen

Eenvoudige oplossingen met flinke impact.

Prioriteit nummer één als het gaat om de inrichting van de gebouwen in de zorg, is hygiëne en veiligheid. Dat is altijd zo geweest en zal zo blijven. Bewegwijzering is belangrijk. Snel de juiste weg vinden om onrust en stress te voorkomen.

Echter het oog én het gevoel willen ook wat. Een gastvrij ontvangst, een fijne sfeer en misschien zelfs het gevoel van thuis. Of het nu gaat om verzorgings- en verpleeghuizen, ziekenhuizen of bijvoorbeeld woongroepen voor mensen met een beperking.

De combinatie zorgt voor een prettige en levendige omgeving waar niet alleen de bewoners en patiënten zich in thuis voelen, maar het creëert daarnaast als bonus een plezierige werkomgeving voor de medewerkers. Hoe? Lees hieronder verder of bekijk onze brochure...

Bewegwijzering met zorg

Een doolhof, zo worden verpleeg- en ziekenhuizen vaak ervaren. Al die afdelingen, al die gangen, al die kamers. En je wilt maar één ding. Weten waar je moet zijn...

Weten welke kant we op moeten, dat is wat we willen wanneer we binnenlopen. Waar moet ik heen voor mijn afspraak? Waar is de kamer van degene die ik wil bezoeken? Dat is de vraag en dat moet in één oogopslag te zien zijn. Dat is bewegwijzering.

Raamdecoratie met zorg

Hoe fijn het ook is wanneer het zonnetje straalt, we kunnen er ook last van hebben. Raamdecoratie biedt hiervoor een oplossing. Het is niet alleen mooi, maar ook nog eens ongelooflijk praktisch. De raamfolie vermindert warmte en schittering van de zon.

Daarnaast heeft de folie nog meer handige eigenschappen. Zo kan ze een boodschap doorgeven. De folie is namelijk in verschillende vormen en maten te printen en kan zelfs in fullcolour bedrukt worden.

Zorg
Zorg

Wanddecoratie met zorg

Een wand in een ruimte kan dienen als communicatie uiting, als geluidsdemper of kan simpelweg ingezet worden om (een bepaalde) ambiance te creëren. Welke van de drie het ook is, de bezoeker wil zich er te allen tijde graag prettig in voelen.

Op het gebied van wanddecoratie zijn de mogelijkheden oneindig. Van behang tot losse panelen, vast of verwisselbaar, naar eigen ontwerp of een bestaand design. Wat de wensen ook zijn, ze kunnen worden uitgevoerd.

Vloeren met zorg

Wie kent ze niet, de gekleurde strepen op de vloer die ons de weg wijzen in een verzorgingstehuis of ziekenhuis? Ze zijn duidelijk, slijtvast en duurzaam. En bovenal hygiënisch en veilig.

Tegenwoordig worden er niet louter strepen op de vloer geplakt, en hebben vloerstickers niet alleen maar een praktisch doel. Tegenwoordig vloerstickers ook uitermate geschikt als sfeermakers. Met gemak wordt er een Perzisch tapijt aangebracht. Prachtig om te zien, maar zonder struikel- en valgevaar. En dit is slechts één voorbeeld van velen.


Deuren met zorg

Wat is dat toch met (lift)deuren? Het zijn niet bepaald de mooiste items van het interieur van een gebouw. We zien ze als een functioneel voorwerp en meer niet. Maar wie zegt dat ze alleen de functie van open- en dichtdoen hebben?


Beplakt en wel geven deuren net dat beetje extra aan het interieur. Net die persoonlijke touch. Deuren geven sfeer en een goed gevoel. En dat door het plakken van een eenvoudige sticker. Hoe mooi is dat!

(lift)Deuren met zorg

Uit onderzoek blijkt dat bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen zich gelukkiger en meer thuis voelen wanneer een afbeelding vanuit het verleden op hun nieuwe voordeur wordt geplakt. Een kleine moeite dus voor een groot plezier.

Maar ook het plakken van de liftdeuren zorgt voor een meer huiselijke en persoonlijke sfeer in de gangen. Zo lijkt het toch iets minder op een instelling en voelen mensen zich er meer op hun gemak.

Plafonds met zorg

Systeemplafonds zijn vooral nuttig en handig. Mooi zijn ze echter niet te noemen. Mooi zijn ze wel te maken. Bijvoorbeeld door de standaard plafondtegels te vervangen doortegels met een print.

Wil je het plafond de sfeer in de ruimte laten bepalen? Vervang dan de plafondtegels door kunststof opaalplaten met erachter led strips gemonteerd. De lichtbak die dan ontstaat is een geweldige blikvanger.

(ruimte)Akoestiek met zorg

Ruimteakoestiek.Een vaak onderschat aandachtspunt bij het inrichten van een kantoorruimte. De akoestiek blijkt vaak slecht door het gebruik van harde materialen zoals een harde vloer, betonnen wanden en veel glas.

Wanddecoratie kan een oplossing zijn. Door bijvoorbeeld akoestiek verbeterend materiaal te gebruiken. Het oor wil ook wat. Vergeet dit niet.

Met zorg


Soms heeft een simpel idee een enorme impact. Creatieve oplossingen te over om ervoor te zorgen dat de inrichting van zorginstellingen niet alleen bijdraagt aan de veiligheid van haar bezoekers en medewerkers, maar daarnaast ook toeziet op een grote mate van gastvrijheid en geborgenheid.

Met ruim 20 jaar ervaring heeft Free-D-Sign alles in huis voor het juiste advies en meer. We ontwerpen, produceren én beschikken over een eigen montageteam. Wel zo fijn, één leverancier die alles in huis heeft. Met als standaard 100% service en kwaliteit, altijd gegarandeerd.

Meer weten? Schroom niet en neem contact op.

Neem #contact met ons op!

Meer informatie of direct een prijs nodig? Bel of mail Selina!

Selina Vis
Verkoop binnendienst

Bel me direct op dit nummer

Selina Free D Sign

Neem #contact met ons op. Vinden we leuk!

Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken, geheel vrijblijvend, een offerte op maat met een ontwerp op schaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke eindresultaat. Neem contact met ons op via email of vul het onderstaande formulier in. Zo af en toe op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze NWSbrief. Geen zorgen, wij houden ook niet van spam :)

Bedankt voor je bericht, we nemen z.s.m. contact met je op.

Oeps, er is iets fout gegaan met het versturen van het formulier.

meld je aan voor onze nieuwsbrief

We beloven je alleen maar leuke en interessante mails te sturen!

Bedankt voor je aanmelding!
Oeps, er is iets fout gegaan met het verzenden van het formulier, probeer het opnieuw

Reviews van onze klanten

Onze onafhankelijke reviews worden verzameld via: