Meest gestelde vragen

Lees hier de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Mail ons dan even!

Meest gestelde vragen over gevelreclame's

Kan ik onverlichte gevelreclame verlicht maken?

Ja zeker! Er zijn 3 oplossingen; Het extern aanlichten van gevelreclame is de meest budget technische oplossing. Denk hierbij aan het plaatsen van een led-lichtkoof of led-spot welke straalt op je reclame. Ook kun je verlichting aanbrengen op de achterzijde van letters zodat er een schaduw effect ontstaat. Wil je het écht mooi doen? Dan adviseren wij een complete upgrade!

Wat zijn de kosten van lichtreclame onderhoud bij FDS?

Het is mogelijk om bij de aanschaf van jouw gevelreclame een onderhoudspakket af te nemen. Met dit onderhoudspakket bieden wij jouw bedrijf een Brand Altijd garantie. Tegen een vast tarief komen wij dan jaarlijks bij jou langs om de APK uit te voeren. Ook is het mogelijk om eenmalig onderhoud te laten verzorgen door FDS. De materiaalkosten voor het vervangen van de onderdelen als trafo's & ledlampen? Die nemen wij voor onze rekening! Zijn er grotere herstelwerkzaamheden? Ook geen probleem. We geven je een advies op maat en doen een aanbieding voor het herstel ervan. Done deal ;-)

Hoe vaak dien je lichtreclame een onderhoudsbeurt te geven?

Ook hier geldt: hoe vaker hoe beter. 1 keer per jaar is voldoende. Door jaarlijks een APK te geven aan je lichtreclame wordt groot onderhoud voorkomen. Wanneer je de lichtreclame namelijk schoon houdt en kleine onderdelen op tijd vervangt gaat deze veel langer mee. Win-win dus! ;-)

Is er een standaard berekening voor de lettergrootte van mijn gevelreclame?

Voor de leesbaarheid van je gevelreclame zijn de hoogte ende grootte van de letters uiteraard van belang. Nu kun je dit uitrekenen doormiddel van de veelgebruikte formule : letter hoogte x 30 = de leesafstand. Deze formule gaat uit van ideale omstandigheden. Echter, niet elke gevelreclame wordt op dezelfde wijze waargenomen. Loopt men er bijvoorbeeld langs, of staat de reclame naast een snelweg en rijdt men er langs? Schroom niet om de formule te verhogen in ‘letterhoogte x 40’,en zorg voor een duidelijk en opvallend ontwerp. Laat het studio team van FDS meedenken, we hebben ervaring;)

Mijn bedrijf gaat verhuizen, kan de gevelreclame mee verhuizen?

De meeste gevelreclame kan eenvoudig worden meeverhuisd. Zo worden freeslettersbijvoorbeeld voorzien van afstandhouders aan de gevel gemonteerd. Bij een verhuizingkunnen ze hierdoor eenvoudig gedemonteerd worden en ergens ander weergemonteerd.

Kan gevelreclame op elke ondergrond geplaatst worden?

Afhankelijk wat het soort reclame waarvoor gekozen is uiteraard. Freesletters /freeslogo’s zijn aan nagenoeg elke ondergrond te bevestigen. En dat geldt eigenlijk ookvoor een spandoek in een frame. Kies je bijvoorbeeld voor een verlichte gevelreclame? Dan is er stroom nodig en bepaalt dat de mogelijkheden.Laat je vooraf goed informeren over of jouw wensen uit te voeren zijn.

Wat is de maximale hoogte waarop een gevelreclame kan hangen?

Er is geen maximale hoogte voor gevelreclame bepaald. Op elke gevel, hoe hoog ook, kan reclame geplaatst worden.Sterker nog, onze monteurs houden van uitdagingen ;) Natuurlijk is er wel een welstandscomissie in bepaalde steden, wij vragen dan ook meestal een vergunning voordat we de reclame op uw gevel monteren!

Is mijn lichtreclame aan vervanging toe?

Heb je al lichtreclame op je pand? Laat dit dan door ons controleren voordat de wintertijd in gaat. Geen ergere miskleun dan wanneer er een letter of gedeelte van het logo stuk en dus niet verlicht is. Lichtreclame op je gevel valt op, missers dus ook.

Meest gestelde vragen over Wayfinding

Wat is de beste plek voor bewegwijzering?

Door een verkeersstroom plattegrond te tekenen zie je de afgelegde routes binnen een locatie. Ga op zoek naar de veel voorkomende knooppunten. Dit zijn de beste locaties voor bewegwijzering.

Kan ik op mijn bewegwijzering gebruik maken van tekst én icoontjes?

Bij het gebruik van tekst en iconen bij wayfinding en bewegwijzering geldt dat het van belang is om consistent te zijn om zo verwarring te voorkomen. Zorg voor logica en uniformiteit. Ons advies is om een keuze te maken. Wel zo duidelijk. Neem anders even contact op. We geven je graag advies en kunnen je legio voorbeelden laten zien.

Hoe veel bewegwijzering zet ik in?

Zet bewegwijzering of wayfinding zo vaak mogelijk in, maar voorkom dat het te druk wordt en daarmee verwarrend. Test het voordat de bewegwijzering wordt aangebracht. Of vraag vooraf ons advies ;)

Hoe geef ik de bewegwijzering de juiste kleur, hoogte en vorm?

Maak vooraf een uitgebreid en gedetailleerd plan van aanpak. Waar wil je wat vertellen, waar wil de bezoeker naar toe? Moet iets van dichtbij of veraf gelezen worden? Wat is de juiste (slimste) route? Dit is geen sinecure. Bewaak dat het duidelijk is, dat het niet te weinig is, of juist niet te veel. Zet je huisstijl in en wees herkenbaar en professioneel.

Waarom wayfinding?

Simpelweg omdat we willen weten waar we naar toe moeten lopen. En dat willen we het liefste in één oogopslag zien. We willen niet verdwalen, maar juist snel wegwijs worden in grote gebouwen of kantoren.

Wat is het verschil tussen wayfinding en bewegwijzering of signage?

Wayfinding is de wijze waarop mensen zich gedragen om de weg te vinden. En daarvoor zijn aanwijzingen nodig. Bewegwijzering is een mogelijkheid om deze aanwijzingen te geven. Wij gebruiken deze termen echter door elkaar en voor elkaar in de plaats. Wij maken er dus geen onderscheid in. Tot slot. Signage is het Engelse woord dat wordt gebruikt voor bewegwijzering.

Wat is wayfinding?

Letterlijk vertaald, betekent wayfinding ‘de weg vinden’ of ‘navigeren’. Gaat dit niet goed, dan verdwalen we. En om dat verdwalen te voorkomen geven we aanwijzingen met behulp van bewegwijzering. Wayfinding wordt ook wel bewegwijzering genoemd.

Meest gestelde vragen over Autobelettering

Hoe lang blijft mijn autobelettering zitten?

Onze standaard is een fabrieksgarantie die varieert van 8 tot 12 jaar, afhankelijk van de gebruikte folie(s). Maar wij staan uiteraard altijd voor je klaar. Wij zorgen ervoor dat, zolang jij de wagen in gebruik hebt, de belettering van goede kwaliteit is en blijft. Je kunt op ons rekenen.

Mag ik met mijn bestickerde auto naar de wasstraat?

Jazeker. Zonder problemen. Alle beletteringen die wij aanbrengen zijn wasstraat proof. Ga je aan de slag met een hogedrukspuit? Denk er dan wel een beetje om. Houd een flinke afstand (60cm) en zorg dat de spuithoek niet te scherp is. Dan kan de belettering namelijk wel beschadigen.

Moet mijn auto schoon zijn voor het bestickeren?

Het is aan te raden om de auto vooraf te wassen. Dat kan met de hand of met het goedkoopste reinigingsprogramma bij de wasstraat (geen hotwax gebruiken!). Daarna behandelen wij het oppervlak waar de belettering op moet komen voor het plakken met een ontvetter. Zo komt er geen vuil onder de sticker en krijgen we het mooiste en meest duurzame resultaat.

Hoe kan ik autobelettering (eenvoudig) verwijderen?

Net als het plakken zelf, is het verwijderen van de stickers geen makkelijke klus. Het vereist geduld en precisie. Daarom adviseren wij het door onze vakmensen te laten doen. Doe je het toch liever zelf, maak dan de bestickering eerst warm met bijvoorbeeld een verfbrander. Zodra de folie warm is kun je de stickers verwijderen. Let wel op dat je niet te lang op dezelfde plek blijft föhnen en de lak te warm maakt. Flinke schade is snel gemaakt...

Kan ik de autobestickering ook zelf plakken?

Ja dat kan. Uiteraard is één en ander afhankelijk van de de moeilijkheidsgraad van het ontwerp en jouw kundigheid als plakker. Plakken is geen makkelijke klus. Het vereist geduld en precisie. Daarom adviseren wij het door onze vakmensen te laten doen. Wil je het toch zelf doen, geef dit bij de offerte aan. Dan passen we de prijs hier op aan. Houd er wel rekening mee dat wij geen garantie geven op stickers die zelf geplakt zijn.

Kan mijn (bedrijfs)auto ook op locatie beletterd worden?

Zeker. We snappen maar al te goed dat het voor jou het meest praktisch is als wij op locatie komen. Zijn we in de buurt, dan komen we naar je toe. Zo simpel is het. Waar dan ook. We hebben alleen een beetje stroom nodig. En het liefste plakken we binnen. Zeker als het regent ;)

Hoelang duurt het beletteren van een auto?

Is het ontwerp klaar, dan gaan wij de folie printen. Daarna kan de daadwerkelijke bestickering beginnen. De duur van de montage is afhankelijk van de grootte van de auto en van het gekozen ontwerp. Gaat het om 1 enkele sticker of bijvoorbeeld een carwrap? In de meeste gevallen kan de belettering binnen een dag worden uitgevoerd. Maar reken voor een helikopter of vrachtwagen iets langer ;)

Kan elke auto bestickerd worden?

Jazeker. Alle soorten en maten auto's, vrachtwagens plakken we met liefde en veel plezier. Maar ook voor een boot, helikopter of vliegtuig draaien onze signmakers hun hand niet om. Integendeel. Wij houden wel van een uitdaging!

Meest gestelde vragen over Bewegwijzering

Wat is de beste plek voor bewegwijzering?

Door een verkeersstroom plattegrond te tekenen zie je de afgelegde routes binnen een locatie. Ga op zoek naar de veel voorkomende knooppunten. Dit zijn de beste locaties voor bewegwijzering.

Wat is een KLIC-melding?

Signing aanbrengen op de grond? Indien je graafwerkzaamheden gaat verrichten is een KLIC-melding verplicht. KLIC staat voor Kabels en Leidingen Informatie Centrum. Na de melding ontvang je kabel- en leidinginformatie van de plek waar je gaat graven. Zo worden graafschade en gevaarlijke situaties te voorkomen. De informatie moet tijdens het graven digitaal op de graaflocatie aanwezig zijn.

Moet ik een vergunning hebben voor een informatiezuil buiten?

In vele gevallen wel, dit verschilt per gemeente. Zeker zijn van je zaak? Doe de online vergunningcheck op omgevingsloket.nl of vraag het ons :-)

Mag ik bewegwijzering aanbrengen rondom mijn pand?

Wil jij bewegwijzering, zoals een zuil of frame neerzetten bij jouw bedrijfspand? Voor graafwerkzaamheden (bijvoorbeeld voor het plaatsen van een zuil) dien je een KLIC-melding te doen bij jouw gemeente. Ook dien je in vele gevallen een omgevingsvergunning aan te vragen bij de gemeente. Zeker zijn van je zaak? Doe de online vergunningcheck op omgevingsloket.nl of vraag het ons :-)

Welke instrumenten kun je inzetten voor bewegwijzering?

Men kan zich de weg laten wijzen door talloze instrumenten. Natuurlijk de standaard (plafond) bewegwijzeringsborden, maar ook zuilen en digitale displays kunnen de weg wijzen. Eveneens kunnen vloerstickers, raamstickers, muurstickers, wat ook maar plakt de weg wijzen aan bezoekers.

Kan ik op mijn bewegwijzering gebruik maken van tekst én icoontjes?

Bij het gebruik van tekst en iconen bij wayfinding en bewegwijzering geldt dat het van belang is om consistent te zijn om zo verwarring te voorkomen. Zorg voor logica en uniformiteit. Ons advies is om een keuze te maken. Wel zo duidelijk. Neem anders even contact op. We geven je graag advies en kunnen je legio voorbeelden laten zien.

Hoe veel bewegwijzering zet ik in?

Zet bewegwijzering of wayfinding zo vaak mogelijk in, maar voorkom dat het te druk wordt en daarmee verwarrend. Test het voordat de bewegwijzering wordt aangebracht. Of vraag vooraf ons advies ;)

Hoe geef ik de bewegwijzering de juiste kleur, hoogte en vorm?

Maak vooraf een uitgebreid en gedetailleerd plan van aanpak. Waar wil je wat vertellen, waar wil de bezoeker naar toe? Moet iets van dichtbij of veraf gelezen worden? Wat is de juiste (slimste) route? Dit is geen sinecure. Bewaak dat het duidelijk is, dat het niet te weinig is, of juist niet te veel. Zet je huisstijl in en wees herkenbaar en professioneel.

Waarom wayfinding?

Simpelweg omdat we willen weten waar we naar toe moeten lopen. En dat willen we het liefste in één oogopslag zien. We willen niet verdwalen, maar juist snel wegwijs worden in grote gebouwen of kantoren.

Wat is het verschil tussen wayfinding en bewegwijzering of signage?

Wayfinding is de wijze waarop mensen zich gedragen om de weg te vinden. En daarvoor zijn aanwijzingen nodig. Bewegwijzering is een mogelijkheid om deze aanwijzingen te geven. Wij gebruiken deze termen echter door elkaar en voor elkaar in de plaats. Wij maken er dus geen onderscheid in. Tot slot. Signage is het Engelse woord dat wordt gebruikt voor bewegwijzering.

Wat is wayfinding?

Letterlijk vertaald, betekent wayfinding ‘de weg vinden’ of ‘navigeren’. Gaat dit niet goed, dan verdwalen we. En om dat verdwalen te voorkomen geven we aanwijzingen met behulp van bewegwijzering. Wayfinding wordt ook wel bewegwijzering genoemd.

Meest gestelde vragen over Gevel en Lichtreclame

Kan ik onverlichte gevelreclame verlicht maken?

Ja zeker! Er zijn 3 oplossingen; Het extern aanlichten van gevelreclame is de meest budget technische oplossing. Denk hierbij aan het plaatsen van een led-lichtkoof of led-spot welke straalt op je reclame. Ook kun je verlichting aanbrengen op de achterzijde van letters zodat er een schaduw effect ontstaat. Wil je het écht mooi doen? Dan adviseren wij een complete upgrade!

Wat zijn de kosten van lichtreclame onderhoud bij FDS?

Het is mogelijk om bij de aanschaf van jouw gevelreclame een onderhoudspakket af te nemen. Met dit onderhoudspakket bieden wij jouw bedrijf een Brand Altijd garantie. Tegen een vast tarief komen wij dan jaarlijks bij jou langs om de APK uit te voeren. Ook is het mogelijk om eenmalig onderhoud te laten verzorgen door FDS. De materiaalkosten voor het vervangen van de onderdelen als trafo's & ledlampen? Die nemen wij voor onze rekening! Zijn er grotere herstelwerkzaamheden? Ook geen probleem. We geven je een advies op maat en doen een aanbieding voor het herstel ervan. Done deal ;-)

Hoe vaak dien je lichtreclame een onderhoudsbeurt te geven?

Ook hier geldt: hoe vaker hoe beter. 1 keer per jaar is voldoende. Door jaarlijks een APK te geven aan je lichtreclame wordt groot onderhoud voorkomen. Wanneer je de lichtreclame namelijk schoon houdt en kleine onderdelen op tijd vervangt gaat deze veel langer mee. Win-win dus! ;-)

Is er een standaard berekening voor de lettergrootte van mijn gevelreclame?

Voor de leesbaarheid van je gevelreclame zijn de hoogte ende grootte van de letters uiteraard van belang. Nu kun je dit uitrekenen doormiddel van de veelgebruikte formule : letter hoogte x 30 = de leesafstand. Deze formule gaat uit van ideale omstandigheden. Echter, niet elke gevelreclame wordt op dezelfde wijze waargenomen. Loopt men er bijvoorbeeld langs, of staat de reclame naast een snelweg en rijdt men er langs? Schroom niet om de formule te verhogen in ‘letterhoogte x 40’,en zorg voor een duidelijk en opvallend ontwerp. Laat het studio team van FDS meedenken, we hebben ervaring;)

Mijn bedrijf gaat verhuizen, kan de gevelreclame mee verhuizen?

De meeste gevelreclame kan eenvoudig worden meeverhuisd. Zo worden freeslettersbijvoorbeeld voorzien van afstandhouders aan de gevel gemonteerd. Bij een verhuizingkunnen ze hierdoor eenvoudig gedemonteerd worden en ergens ander weergemonteerd.

Kan gevelreclame op elke ondergrond geplaatst worden?

Afhankelijk wat het soort reclame waarvoor gekozen is uiteraard. Freesletters /freeslogo’s zijn aan nagenoeg elke ondergrond te bevestigen. En dat geldt eigenlijk ookvoor een spandoek in een frame. Kies je bijvoorbeeld voor een verlichte gevelreclame? Dan is er stroom nodig en bepaalt dat de mogelijkheden.Laat je vooraf goed informeren over of jouw wensen uit te voeren zijn.

Wat is de maximale hoogte waarop een gevelreclame kan hangen?

Er is geen maximale hoogte voor gevelreclame bepaald. Op elke gevel, hoe hoog ook, kan reclame geplaatst worden.Sterker nog, onze monteurs houden van uitdagingen ;) Natuurlijk is er wel een welstandscomissie in bepaalde steden, wij vragen dan ook meestal een vergunning voordat we de reclame op uw gevel monteren!

Is mijn lichtreclame aan vervanging toe?

Heb je al lichtreclame op je pand? Laat dit dan door ons controleren voordat de wintertijd in gaat. Geen ergere miskleun dan wanneer er een letter of gedeelte van het logo stuk en dus niet verlicht is. Lichtreclame op je gevel valt op, missers dus ook.

Neem #contact met ons op. Vinden we leuk!

Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken, geheel vrijblijvend, een offerte op maat met een ontwerp op schaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke eindresultaat. Neem contact met ons op via email of vul het onderstaande formulier in.

Zo af en toe op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze NWSbrief. Geen zorgen, wij houden ook niet van spam :)

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

we laten zien wat we doen, waar we dat doen en hoe we dat doen.

volg FDS signmakers op social media