Hoe veel bewegwijzering zet ik in?

Zet bewegwijzering of wayfinding zo vaak mogelijk in, maar voorkom dat het te druk wordt en daarmee verwarrend. Test het voordat de bewegwijzering wordt aangebracht. Of vraag vooraf ons advies ;)

Gerelateerde vragen

Wat is de beste plek voor bewegwijzering?

Door een verkeersstroom plattegrond te tekenen zie je de afgelegde routes binnen een locatie. Ga op zoek naar de veel voorkomende knooppunten. Dit zijn de beste locaties voor bewegwijzering.

Wat is een KLIC-melding?

Signing aanbrengen op de grond? Indien je graafwerkzaamheden gaat verrichten is een KLIC-melding verplicht. KLIC staat voor Kabels en Leidingen Informatie Centrum. Na de melding ontvang je kabel- en leidinginformatie van de plek waar je gaat graven. Zo worden graafschade en gevaarlijke situaties te voorkomen. De informatie moet tijdens het graven digitaal op de graaflocatie aanwezig zijn.

Moet ik een vergunning hebben voor een informatiezuil buiten?

In vele gevallen wel, dit verschilt per gemeente. Zeker zijn van je zaak? Doe de online vergunningcheck op omgevingsloket.nl of vraag het ons :-)

Mag ik bewegwijzering aanbrengen rondom mijn pand?

Wil jij bewegwijzering, zoals een zuil of frame neerzetten bij jouw bedrijfspand? Voor graafwerkzaamheden (bijvoorbeeld voor het plaatsen van een zuil) dien je een KLIC-melding te doen bij jouw gemeente. Ook dien je in vele gevallen een omgevingsvergunning aan te vragen bij de gemeente. Zeker zijn van je zaak? Doe de online vergunningcheck op omgevingsloket.nl of vraag het ons :-)

Welke instrumenten kun je inzetten voor bewegwijzering?

Men kan zich de weg laten wijzen door talloze instrumenten. Natuurlijk de standaard (plafond) bewegwijzeringsborden, maar ook zuilen en digitale displays kunnen de weg wijzen. Eveneens kunnen vloerstickers, raamstickers, muurstickers, wat ook maar plakt de weg wijzen aan bezoekers.

Kan ik op mijn bewegwijzering gebruik maken van tekst én icoontjes?

Bij het gebruik van tekst en iconen bij wayfinding en bewegwijzering geldt dat het van belang is om consistent te zijn om zo verwarring te voorkomen. Zorg voor logica en uniformiteit. Ons advies is om een keuze te maken. Wel zo duidelijk. Neem anders even contact op. We geven je graag advies en kunnen je legio voorbeelden laten zien.

Hoe veel bewegwijzering zet ik in?

Zet bewegwijzering of wayfinding zo vaak mogelijk in, maar voorkom dat het te druk wordt en daarmee verwarrend. Test het voordat de bewegwijzering wordt aangebracht. Of vraag vooraf ons advies ;)

Hoe geef ik de bewegwijzering de juiste kleur, hoogte en vorm?

Maak vooraf een uitgebreid en gedetailleerd plan van aanpak. Waar wil je wat vertellen, waar wil de bezoeker naar toe? Moet iets van dichtbij of veraf gelezen worden? Wat is de juiste (slimste) route? Dit is geen sinecure. Bewaak dat het duidelijk is, dat het niet te weinig is, of juist niet te veel. Zet je huisstijl in en wees herkenbaar en professioneel.

Waarom wayfinding?

Simpelweg omdat we willen weten waar we naar toe moeten lopen. En dat willen we het liefste in één oogopslag zien. We willen niet verdwalen, maar juist snel wegwijs worden in grote gebouwen of kantoren.

Wat is het verschil tussen wayfinding en bewegwijzering of signage?

Wayfinding is de wijze waarop mensen zich gedragen om de weg te vinden. En daarvoor zijn aanwijzingen nodig. Bewegwijzering is een mogelijkheid om deze aanwijzingen te geven. Wij gebruiken deze termen echter door elkaar en voor elkaar in de plaats. Wij maken er dus geen onderscheid in. Tot slot. Signage is het Engelse woord dat wordt gebruikt voor bewegwijzering.

Wat is wayfinding?

Letterlijk vertaald, betekent wayfinding ‘de weg vinden’ of ‘navigeren’. Gaat dit niet goed, dan verdwalen we. En om dat verdwalen te voorkomen geven we aanwijzingen met behulp van bewegwijzering. Wayfinding wordt ook wel bewegwijzering genoemd.

Neem #contact met ons op. Vinden we leuk!

Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken, geheel vrijblijvend, een offerte op maat met een ontwerp op schaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke eindresultaat. Neem contact met ons op via email of vul het onderstaande formulier in.

Zo af en toe op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze NWSbrief. Geen zorgen, wij houden ook niet van spam :)

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

we laten zien wat we doen, waar we dat doen en hoe we dat doen.

volg FDS signmakers op social media