Bewegwijzering in ziekenhuizen? FDS Signmakers!

Een doolhof, zo worden ziekenhuizen vaak ervaren. Al die afdelingen, al die gangen, al die kamers. En je wilt maar één ding. Weten waar je moet zijn...

Weten welke kant we op moeten, dat is wat we willen wanneer we het ziekenhuis binnenlopen. Waar moet ik heen voor mijn afspraak? Waar is de kamer van degene die ik wil bezoeken? Dat is de vraag en dat moet in één oogopslag te zien zijn. Dat is bewegwijzering.

En dat noemen we ook wel 'Wayfinding', het vinden van je weg. Niets meer en niets minder. Eenvoud is dan ook de kracht als het gaat om het vinden van je weg. Echt wel. Meer weten? Vraag het ons. We zijn dé specialist.

Efficiënte doorstroming. Daar gaat het om bij bewegwijzering in zorginstellingen.

Wayfinding & routing met zorg

Wat het ziekenhuis betreft begint de zoektocht van een bezoeker met het vinden van een parkeerplek. En vervolgens: Wat is het juiste gebouw en waar is de ingang.  Eenmaal binnen wil je dat bezoekers zich eenvoudig van de entree naar de juiste afdeling en vervolgens de juiste kamer kunnen bewegen. Al met al een best flinke opgave, maar zeker niet onmogelijk. Heldere bewegwijzering zorgt voor overzicht. Wat hierbij van belang is, is dat er rekening gehouden wordt met de emoties van de bezoekers. Spanning, stress, angst zijn veelvoorkomende gevoelens van de bezoekers.

wayfinding ziekenhuizen bewegwijzering
De weg vinden, dat wil je in een ziekenhuis. Zo snel mogelijk. Daarom is de bewegwijzering zo belangrijk...

Het juiste ontwerp voor bewegwijzering in zorginstellingen

Creëer eenheid en overzichtelijkheid in het ontwerp van de bewegwijzering. Zorg dat één duidelijke stijl op iedere aanduiding, door het gehele ziekenhuis wordt gebruikt. Hoe je dit doet? Eenduidig gebruik van duidelijke taal en iconen, de plek van de aanduidingen, de gebruikte kleuren en hun contrast.

FDS is ervaren in het hanteren van de juiste kleurencombinaties. Tijdens het maken van het ontwerp houden wij rekening met de kijkhoek van de bezoeker en andere bepalende factoren.

Creatieve bewegwijzeringsoplossingen

Echter het oog én het gevoel willen ook wat. Een gastvrij ontvangst, een fijne sfeer en misschien zelfs het gevoel van thuis. Of het nu gaat om verzorgings- en verpleeghuizen, ziekenhuizen of bijvoorbeeld woongroepen voor mensen met een beperking. De combinatie van passende bewegwijzering en signing zorgt voor een prettige en levendige omgeving waar bewoners en patiënten zich in thuis voelen. Het creëert daarnaast als bonus een plezierige werkomgeving voor de medewerkers.

Bewezen: een fijne omgeving draagt bij aan herstel.

Maak een looppad. Van vloerstickers. Met grind en tegels. Veilig en kalmerend!

Uitgebreid advies én een offerte op maat? 

Laat ons weten wat de wensen zijn en we geven je uitgebreid advies én een offerte op maat. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke resultaat. Vul het contactformulier in, of stuur een mail. We reageren snel. Altijd!

Aan de slag met wayfinding: gratis Whitepaper!

Waar begin ik bij het opzetten van succesvolle bewegwijzering? En welke factoren mag ik niet vergeten afhankelijk van mijn bedrijfspand? In deze Whitepaper leggen wij het je uit! Met een stappenplan, een raamwerk, tips en inspiratie helpen we je op weg! 

Download de Whitepaper

waar we #trots op zijn

Onze laatste projecten

Bekijk een overzicht van al onze projecten
waar we #trots op zijn

Onze laatste projecten

Neem #contact met ons op. Vinden we leuk!

Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken, geheel vrijblijvend, een offerte op maat met een ontwerp op schaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke eindresultaat. Neem contact met ons op via email of vul het onderstaande formulier in.

Zo af en toe op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze NWSbrief. Geen zorgen, wij houden ook niet van spam :)

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

we laten zien wat we doen, waar we dat doen en hoe we dat doen.

volg FDS signmakers op social media