Lichtreclame en gevelreclame op je pand?

Buitenreclame. Die ene kans. Die ene indruk. Onze tips.

Lichtreclame en gevelreclame op je pand? Slimme zet. Je krijgt immers maar één kans voor die eerste, verpletterende indruk. En die indruk, die maak je met de uitstraling van je pand, hét visitekaartje van je bedrijf. Benut daarom je gevel of je terrein als reclamedragers. Buitenreclame is namelijk één van de meest effectieve manieren om op te vallen.

Enkele voorbeelden:

Een uitdagende lichtreclame
Hoe gevelreclame wordt gemaakt? Door vakwerk.
Lichtreclame op je gevel, dat valt pas op
Letters, logo´s en lichtbakken
Eenheid in uitstraling
Lichtreclame op grote hoogte

Maar... hoe kies je nu de juiste gevelreclame?

1. De eerste stap is een blik op je gevel werpen.

Welke plek is het meest geschikt? Uiteraard waar de meeste mensen langskomen en waar de meeste ruimte is om iets te bevestigen. De ondergrond is van belang en uiteraard je wensen.

2. Dan ga je bedenken wat je wilt.

Verlichte of onverlichte reclame, een mooie lichtbak aan de gevel of misschien een spandoek met frame? Of ga je voor groots? Wat je wilt, het kan.Dat is zeker. Het moet echter wel passen bij je pand, bij je bedrijf en bij je huisstijl.

3. Tot slot maak je een keuze.

Wil je iets tijdelijks of juist permanent? Ga je een actie promoten, of ben je op zoek naar nieuwe collega’s? Of moeten de dagelijkse passanten je logo zien en herkennen?

Reclame op je gevel laat je pand stralen.
Letterlijk en figuurlijk!

Van ons voor jou...
Een paar tips voor gevelreclame met effect.

1. Check de plek

Voordat je jouw ideeën in praktijk brengt is het zaak ze te toetsen aan wat er mag in de betreffende gemeente en op de betreffende plek. Zo voorkom je ergernis en teleurstellingen en zo voorkom je dat je op een negatieve manier opvalt.

2. Wees duidelijk

Het contactmoment is kort en vluchtig. Mensen lopen, fietsen of rijden namelijk langs je pand. Luid en duidelijk is dus het devies. Geen ellenlange teksten, maar kort en krachtige gevelreclame.

3. Eén beeld zegt meer…

…dan duizend woorden. En dat is zo waar. Wil je jouw gevelreclame laten opvallen, kies dan voor een goed beeld. Eentje die past bij het bedrijf en de huisstijl. Vergeet niet je naam en/of logo te vermelden. Uiteraard.

4. Maak ze nieuwsgierig

Trigger de voorbijganger. Zorg dat hij of zij meer wil weten en op zoek gaat.

5. Kracht van herhaling

Zorg voor herkenning en laat je boodschap op meerdere plekken en momenten terugkomen, dus niet alleen reclame op de gevel! De kracht van herhaling doet zijn werk.

6. Goed onderhoud is een must

Zorg voor goed onderhoud en bespaar daar niet op. Laat het licht regelmatig controleren en houd de reclame schoon. (Licht)reclame op je gevel valt op, missers dus ook... 

Aan de slag met gevelreclame:
Gratis Whitepaper!

Zorgt jouw bedrijf voor een onvergetelijke (eerste) indruk? Gevelreclame is hét reclamemiddel om zichtbaarheid te vergroten! Benut jouw gevel als visitekaartje voor jouw bedrijf.

Waar moet je rekening mee houden voordat je jouw gevel voorziet van reclame? In deze Whitepaper brengen wij jou op de hoogte van de voordelen van gevelreclame, welke vormen mogelijk zijn en geven wij je handige tips.

Download hem hier

Soorten gevelreclame

De mogelijkheden zijn oneindig. Hoe je ook wilt opvallen met jouw gevel, het kan. Er zijn twee soorten gevelreclame te onderscheiden. Verlicht en onverlicht.

Onverlicht gevelreclame
Onverlicht gevelreclame

Onverlichte gevelreclame

Stel; jouw bedrijfspand is één van de middelste panden in een rij. Een rij met allemaal dezelfde saaie voorgevels. Wat je dan doet? Zorgen dat je opvalt natuurlijk. En dat opvallen doe je met gevelreclame.

Verlichte gevelreclame zorgt ervoor dat jouw logo ook in het donker niet te missen is!
Verlichte gevelreclame zorgt ervoor dat jouw logo ook in het donker niet te missen is!

Verlichte gevelreclame

Opvallen in het donker? Zorg dan dat jouw gevelreclame licht geeft. Lichtreclame is een super effectief middel om de hele dag en nacht door te stralen. Je trekt de aandacht en houdt deze ook even vast. Of men nu wil of niet, het oog trekt er naar toe. Zeker weten.

Van meters hoge letters op je gevel, tot een verlichte reclamezuil voor jouw pand. Wat je ook kiest, het wordt een eyecatcher in de duisternis. Jouw logo en/of pay-off, lettersen/of figuren? Welke soort LED? Wat jij ook wilt, de mogelijkheden zijn oneindig?

De meest opvallende variant van onverlichte gevelreclame is een freestekst bestaande uit freesletters. Informeer naar de mogelijkheden bij Free D Sign (FDS).
Freesletters worden veel gebruikt als gevelreclame

Freestekst

De meest opvallende variant van onverlichte gevelreclame is een freestekst bestaande uit freesletters. Freesletters zijn dé manier om in één oogopslag op te vallen, iets duidelijk te maken en jouw boodschap te vertellen.

Denk aan je bedrijfsnaam op de gevel van je pand of een bewegwijzering. Ook logo’s of beeldmerken zijn heel goed te frezen. In welk formaat dan ook.

Een spandoek is makkelijk te vervangen en misschien wel de goedkoopste manier van gevelreclame.
Een spandoek is makkelijk te vervangen en misschien wel de goedkoopste manier van gevelreclame.

Spandoek

Spandoeken vallen op. 100%. Groot, groter en grootst. Vanaf een afstand is jouw logo en dus je pand of je boodschap al te zien wanneer je kiest voor het ophangen van eenspandoek. Geplaatst en opgehangen in een frame is een spandoek een eyecatcher voor binnen en buiten, waarbij de mogelijkheden zo goed als onbeperkt zijn.

Doosletters zijn 3D letters of logo's die van verlichting kunnen worden voorzien.
Doosletters zijn 3D letters of logo's die van verlichting kunnen worden voorzien.

Doosletters

Doosletters zijn 3D letters of logo’s die van verlichting kunnen worden voorzien. Ze worden ook wel boxletters genoemd en zijn leverbaar in diverse profielsoorten.Nagenoeg elk lettertype en vorm of logo is te maken. En ook qua verlichting is er van alles mogelijk. Voor- of achter verlichting. Net wat het meeste knalt en dus opvalt.

Twee lichtbakken voor Klik uitzendbureau
Twee lichtbakken voor Klik uitzendbureau.

Lichtbakken

Een lichtbak. Het klinkt wellicht wat ouderwets en het klopt dat deze vorm van lichtreclame één van de eerste was, maar ouderwets is het zeker niet!

Lichtbakken zijn metalen (vaak aluminium) of kunststof bakken waarbij aan één of beide zijden een transparante acrylaat plaat is gemonteerd. Deze platen zijn eenvoudig te bedrukken met elk gewenst ontwerp. Een lichtbak kan gemaakt worden in talloze vormen, maten en uitvoeringen en is in te zetten als gevelreclame, een reclamezuil op het terrein of bijvoorbeeld een informatiezuil binnen.

Lichtreclame: direct of indirect verlichten

 Voor lichtreclame wordt veelal gebruik gemaakt van doosletters. Dit zijn 3D-letters en vormen gemaakt van aluminium. Door doosletters inwendig te voorzien van LED-verlichting en de voorzijde lichtdoorlatend te maken stralen ze licht aan de voorzijde uit. Dit wordt ook wel directe verlichting genoemd. Maar je kunt gevelreclame ook laten stralen vanaf de achterzijde. Door het logo (uitgefreesd of als doosletters) met afstandhouders op de gevel te plaatsen en deze vervolgens te voorzien van verlichting op de achterzijde ontstaat extra contrast. De letters springen eruit en vallen op.

Met een gevelreclame kom je al een heel eind wanneer opvallen je doel is.

Wil je echter nóg meer opvallen, zorg er dan voor dat het plaatje compleet is. Zowel binnen als buiten. Kies voor een mooie mix aan middelen naast je gevelreclame. Hang de vlag uit, zet een (verlichte) reclamezuil bij de ingang en een (verlicht) informatiebord bij de receptie. Er is zoveel te bedenken!


(Licht)reclame vervangen?

Heb je al lichtreclame op je pand? Laat dit dan door ons controleren. Geen ergere miskleun dan wanneer er een letter of gedeelte van het logo stuk en dus niet verlicht is, of wanneer het doek vaal en niet meer scherp is. Maar wellicht kan een onderhoudsbeurt ook kosten efficiency opleveren. Al eens gedacht aan LED verlichting bijvoorbeeld?

Gevelreclame. Lichtreclame. Buitenreclame. Als je het doet, doe het dan wel goed.

Hoe? Door vooraf goed na te denken over je wensen en door daarna ons in te schakelen. We denken met je mee, maken de ontwerpen, produceren de gekozen gevelreclame en monteren deze op locatie. Er zijn legio mogelijkheden. En wat je wens ook is, wij maken er graag een blikvanger. We laten je opvallen, en hoe. Zowel overdag als in het donker.


Gevel- en lichtreclame door FDS Signmakers, meer weten?

Neem contact met ons op. We komen met liefde een kop koffie met je drinken en werpen dan gelijk een blik op je gevel ;)
Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken, geheel vrijblijvend, een offerte op maat met een ontwerp op schaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke resultaat. Vul het contactformulier in, of stuur een mail. We reageren snel. Altijd!

Meest gestelde vragen over gevelreclame's

Staat jouw vraag er niet tussen? Mail ons dan even!

Kan ik onverlichte gevelreclame verlicht maken?

Ja zeker! Er zijn 3 oplossingen; Het extern aanlichten van gevelreclame is de meest budget technische oplossing. Denk hierbij aan het plaatsen van een led-lichtkoof of led-spot welke straalt op je reclame. Ook kun je verlichting aanbrengen op de achterzijde van letters zodat er een schaduw effect ontstaat. Wil je het écht mooi doen? Dan adviseren wij een complete upgrade!

Wat zijn de kosten van lichtreclame onderhoud bij FDS?

Het is mogelijk om bij de aanschaf van jouw gevelreclame een onderhoudspakket af te nemen. Met dit onderhoudspakket bieden wij jouw bedrijf een Brand Altijd garantie. Tegen een vast tarief komen wij dan jaarlijks bij jou langs om de APK uit te voeren. Ook is het mogelijk om eenmalig onderhoud te laten verzorgen door FDS. De materiaalkosten voor het vervangen van de onderdelen als trafo's & ledlampen? Die nemen wij voor onze rekening! Zijn er grotere herstelwerkzaamheden? Ook geen probleem. We geven je een advies op maat en doen een aanbieding voor het herstel ervan. Done deal ;-)

Hoe vaak dien je lichtreclame een onderhoudsbeurt te geven?

Ook hier geldt: hoe vaker hoe beter. 1 keer per jaar is voldoende. Door jaarlijks een APK te geven aan je lichtreclame wordt groot onderhoud voorkomen. Wanneer je de lichtreclame namelijk schoon houdt en kleine onderdelen op tijd vervangt gaat deze veel langer mee. Win-win dus! ;-)

Is er een standaard berekening voor de lettergrootte van mijn gevelreclame?

Voor de leesbaarheid van je gevelreclame zijn de hoogte ende grootte van de letters uiteraard van belang. Nu kun je dit uitrekenen doormiddel van de veelgebruikte formule : letter hoogte x 30 = de leesafstand. Deze formule gaat uit van ideale omstandigheden. Echter, niet elke gevelreclame wordt op dezelfde wijze waargenomen. Loopt men er bijvoorbeeld langs, of staat de reclame naast een snelweg en rijdt men er langs? Schroom niet om de formule te verhogen in ‘letterhoogte x 40’,en zorg voor een duidelijk en opvallend ontwerp. Laat het studio team van FDS meedenken, we hebben ervaring;)

Mijn bedrijf gaat verhuizen, kan de gevelreclame mee verhuizen?

De meeste gevelreclame kan eenvoudig worden meeverhuisd. Zo worden freeslettersbijvoorbeeld voorzien van afstandhouders aan de gevel gemonteerd. Bij een verhuizingkunnen ze hierdoor eenvoudig gedemonteerd worden en ergens ander weergemonteerd.

Kan gevelreclame op elke ondergrond geplaatst worden?

Afhankelijk wat het soort reclame waarvoor gekozen is uiteraard. Freesletters /freeslogo’s zijn aan nagenoeg elke ondergrond te bevestigen. En dat geldt eigenlijk ookvoor een spandoek in een frame. Kies je bijvoorbeeld voor een verlichte gevelreclame? Dan is er stroom nodig en bepaalt dat de mogelijkheden.Laat je vooraf goed informeren over of jouw wensen uit te voeren zijn.

Wat is de maximale hoogte waarop een gevelreclame kan hangen?

Er is geen maximale hoogte voor gevelreclame bepaald. Op elke gevel, hoe hoog ook, kan reclame geplaatst worden.Sterker nog, onze monteurs houden van uitdagingen ;) Natuurlijk is er wel een welstandscomissie in bepaalde steden, wij vragen dan ook meestal een vergunning voordat we de reclame op uw gevel monteren!

Is mijn lichtreclame aan vervanging toe?

Heb je al lichtreclame op je pand? Laat dit dan door ons controleren voordat de wintertijd in gaat. Geen ergere miskleun dan wanneer er een letter of gedeelte van het logo stuk en dus niet verlicht is. Lichtreclame op je gevel valt op, missers dus ook.

Neem #contact met ons op!

Meer informatie of direct een prijs nodig? Bel of mail Ewout!

Ewout Bos
Verkoop buitendienst

Bel me direct op dit nummer

Donnie Free D Sign

meld je aan voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
Oeps! Er is iets fout gegaan tijdens het versturen.
waar wij #trots op zijn

Onze laatste projecten

Neem #contact met ons op. Vinden we leuk!

Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken, geheel vrijblijvend, een offerte op maat met een ontwerp op schaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke eindresultaat. Neem contact met ons op via email of vul het onderstaande formulier in.

Zo af en toe op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze NWSbrief. Geen zorgen, wij houden ook niet van spam :)

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

we laten zien wat we doen, waar we dat doen en hoe we dat doen.

volg FDS signmakers op social media