6 redenen om te kiezen voor inspirerende wanddecoratie in jouw bedrijfsruimte

6 redenen om te kiezen voor inspirerende wanddecoratie in jouw bedrijfsruimte

6 redenen om te kiezen voor inspirerende wanddecoratie in jouw bedrijfsruimte

Onderzoek wijst uit; de inrichting van een kantoorruimte heeft een positieve invloed op de productiviteit van de mensen die er werken. En dat niet alleen. Uit de praktijk blijkt een weldoordacht interieur ook nog eens goed voor het humeur op de werkvloer. Goede wanddecoratie kan nog meer positieve gevolgen hebben op jouw bedrijf. Wij hebben er 6 voor jou op een rijtje gezet! Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze wanddecoratie brochure.

1. Wanddecoratie is een lust voor het oog

Het oog wil ook wat! Logisch dat een inspirerende print op de wand meer teweegbrengt dan een kale muur. Het geeft een totaal andere look aan jouw werkomgeving. Wanddecoratie is vaak dé allesverbinder binnen jouw interieur. Benut wanddecoratie dan ook om de kleuren, beelden en verhalen van jouw bedrijfsidentiteit terug te laten komen. Zo versterk je jouw eigen merk en zorg je voor een passende bezoekersbeleving.

2. Wanddecoratie verhoogt de productiviteit

Het is bewezen: inspirerende wanddecoratie heeft een positieve invloed op de productiviteit van medewerkers.  Zeker in een grote open ruimte zorgen elementen als wandframes of fotobehang voor een intieme sfeer. En dat zorgt weer voor meer onderlinge communicatie en betrokkenheid. Een tip van onze signmakers: door foto’s en elementen uit de natuur gebruiken in wanddecoratie ontstaat een nóg groter effect op de productiviteit. De mens is geprogrammeerd om in de natuur te leven. Het zorgt ervoor dat we ons beter kunnen concentreren en heeft een positief effect op de gemoedstoestand. Win-win dus!

wanddecoratie fotobehang zorginstellingen

3. Wanddecoratie kun je inzetten voor slimme oplossingen

Je kunt er ook voor kiezen om jouw wanden een functionaliteit te geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van kasten of wandpanelen van whiteboard materiaal? Perfect voor in vergaderruimtes! Wanddecoratie kan ook functioneren als reclame: print jouw logo op de muur en je hebt een megareclamezuil. Hetzelfde geldt voor bewegwijzering: geprinte pijlen, naam- en ruimte aanduidingen vallen op.

kast wrap folie whiteboard sticker
Kasten beplakt met whiteboard folie: perfect voor vergaderruimtes!

4. Wanddecoratie biedt eenvoudige oplossing met flinke impact

Iedereen wil dat zijn werkomgeving een fijne plek is om te werken. Door gebruik te maken van vrolijke en inspirerende beelden ontstaat een aangename werkomgeving. Maar ook op scholen, in ziekenhuizen en in winkels heeft inspirerende wanddecoratie positieve effecten. Zo kunnen studenten zich beter concentreren en is bewezen dat het herstelproces van patiënten in ziekenhuizen wordt versneld.

lift wrap folie fotobehang wanddecoratie strand

5. Wanddecoratie kan makkelijk vervangbaar zijn

Vele vormen van wanddecoratie zijn makkelijk te vervangen. Neem bijvoorbeeld decoframes (ook wel wandframes of peesdoekframes). Een decoframe is een aluminium frame met een textieldoek met siliconen pees wat op de muur bevestigd wordt. Het textieldoek is gemakkelijk verwisselbaar. Mocht je zijn uitgekeken op het ontwerp vervang je het doek zo voor een ander!

decoframes akoestisch wandpaneel wanddecoratie interieurstyling
Een wandframe (wandvullend of kleiner) is gemakkelijk verwisselbaar

6.Wanddecoratie kent geluiddempende eigenschappen

Geluiddempende wanddecoratie zorgt voor een fijne akoestiek. Erg belangrijk voor ruimtes waar vaak overleg wordt gehouden of vaak meerdere mensen tegelijk praten. Door geluiddempend materiaal als vilt te plaatsen op de muur ontstaat een warme sfeer. Naast akoestische wandpanelen kunnen decoframes en fotobehang ook worden voorzien van geluiddempend materiaal. Akoestisch behang is voorzien van een extra dikke rug met geluidsabsorberend foam, wat harde geluidsgolven neutraliseert.

Heb je een optimale werksetting?

Loop eens een rondje door je pand, of kijk om je heen op jouw kantoor. Je muren kunnen vast wel een flinke dosis inspiratie gebruiken. Al eens goed nagedacht over een optimale werksetting? We denken graag met je mee. Laat je inspireren door onze brochure of neem direct contact met ons op. Wij bieden je graag een offerte op maat!

Download de brochure

Meer blogs

Reviews van onze klanten

Onze onafhankelijke reviews worden verzameld via:

Neem #contact met ons op. Vinden we leuk!

Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken, geheel vrijblijvend, een offerte op maat met een ontwerp op schaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke eindresultaat. Neem contact met ons op via email of vul het onderstaande formulier in. Zo af en toe op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze NWSbrief. Geen zorgen, wij houden ook niet van spam :)

Bedankt voor je bericht, we nemen z.s.m. contact met je op.

Oeps, er is iets fout gegaan met het versturen van het formulier.

Neem #contact met ons op!

Meer informatie of direct een prijs nodig? Bel of mail Selina!

Selina Vis
Verkoop binnendienst

Bel me direct op dit nummer

Selina Free D Sign